פשיטת רגל
פשיטת רגל הינה מצב שבו שלטונות המדינה באמצעות תהליך של כינוס נכסים ושמיטת חובות, מכירה בכך שאדם פלוני לא מסוגל לעמוד בתשלום חובותיו.
הליך כזה, לכאורה פוגע בזכות הקניין של הנושים ומאפשר השתמטות מחובות. מושם כך נקבעו כללים שיש לעמוד בהם לפני הכרזה על פשיטת רגל וקבלת צו הפטר
פשיטת רגל היא מצב בו אדם חדל להיות הבעלים של נכסיו מתוך מטרה לשלם לנושיו מתמלוגי מכירתם. ואולם לא פעם מגישי בקשות לפשיטת רגל נעדרים כל נכסים ולפיכך אינם חשים מיידית את ההשלכות שבשמעות של איבוד הבעלות בנכסים אלא רואים לנגד עיניהם את עיכוב ההליכים המשפטיים הפתוחים נגדם מתוך כוונה להרפות את אחיזת לסתות הנושים.
עם הגשת מסמכי פשיטת רגל לכונס הנכסים הרשמי ותשלום האגרה רשאי בית המשפט לעכב כל תובענה, הוצאה לפועל ואמצעי אחר על פי הדין כנגד החייב.
היבט מרכזי שחייב להתקיים בכל בקשה לפשיטת רגל מבוסס על היכולת להראות שהחובות שנצברו, נצברו שלא בכוונת זדון ושלא מתוך ידיעה שלא תהיה אפשרות לשלמם. חובה זו ידועה בלשון המשפטית המקובלת בכינוי – תום לב. מי שנכנס לחובות מתוך ידיעה שאין לו הדרך לשלם אותם יתקשה לקבל את ההגנה שמעניקה האפשרות לפשיטת רגל.
נהוג לבחון את המשמעות של הליך פשיטת רגל מבחינה חברתית, כלכלית ומשפטית. באופן מקובל, נהוג לראות עניין זה כחשוב מכמה טעמים: ראשית, התהליך נועד בכדי לקבל תמונת מצב אמיתית של הנכסים והרכוש שמצויים בידי החייב.
בהליך של פשיטת רגל הכונס הרשמי יכול להורות על תשלום חודשי קבוע בהסתמך על הנתונים אשר בידי הכונס. לרוב יקבע הסכום בגבולות חוק הגנת השכר אולם לכנ"ר סמכות להטיל אף תשלום גבוה יותר.
אמנם הכנ"ר מאפשר להציג את הטיעונים לגבי יכולת התשלום של מגיש הבקשה לפשיטצ רגל אך מאידך החייב יגלה נוקשות מצד החוקר אם יתברר כי פנה להליך רק בשל התחמקות מחובותיו.
עם מתן צו כינוס מתמנה הכנ"ר ככונס נכסים של החייב, ואילו נושה שיש לו חוב בר תביעה אינו רשאי לפתוח בהליך משפטי נגד החייב ללא רשות בית המשפט.
לאחר החקירה לגבי יכולתו של המגיש הבקשה לפשיטת רגל, תקבע אסיפת נושים (שנה לערך לאחר פתיחת ההליך) כאשר הזכות להשתתף בה מותנית בהגשת הוכחת חוב למשרדי הכנ"ר, כך שבעת זו החייב מודע לסך הכולל אשר עליו להתמודד עימו. לנושים יש את הזכות לחקור את החייב במעמד האסיפה הנושים.
עם מתן צו הכינוס ופתיחת תיק החקירות בכונס הרשמי, נשלחות הודעות לבנקים, חברות ביטוח רשויות מס וכדו' בהן הם מתבקשים למסור מידע המצוי אצלם על החייב.
מומלץ להגיע לחקירה באוטובוס ולשמור את הקבלה, אולם במידה וברשות החייב רכב אין טעם לשקר שכן בדבר יהא בעוכריו. לעיתים מוזמנים קרובי החייב לחקירה כדי לעמוד על אמיתות הדברים ואף ביקורי בית הינם דברים שיש לצפות.
עוד יצויין כי קיים הליך חלופי/מקביל – הסדר נושים – בו לעיתים נמנעת מן החייב המבוכה של חקירות וחדירה לפרטיות אך זו דורשת שתשלום של 30% לפחות מהחובות הלא מובטחים.
כל חייב רשאי לקבל הפטר מחובותיו ולהתחיל חיים חדשים, לעיתים כאמור לעיל, נעשה הדבר במסגרת ההסדר עם נושי החייב. ההפטר פוטר את החייב מחובותיו טרם מתן צו הכינוס אשר היו ברי תביעה בנושא פשיטת רגל (לא כל החובות ברי תביעה בפשיטת רגל- לדוגמא קנס או חוב לפי פסק דין במזונות).
ההפטר הוא סוף הליך פשיטת רגל עדכון כל הרשויות המבצעות והמעקלים אורך זמן מה ואף ביטול עיכוב היציאה מן הארץ אינו מיידי.
חיפושים פופולאריים: פשיטת רגל תיקים, פשיטת טפסים, פשיטת רגל ראשי, פשיטת רגל של חברה, פשיטת רגל באנגלית, פשיטת רגל מסמכים, פשיטת רגל הגדרה, תנאים לפשיטת רגל, רשימת אנשים בפשיטת רגל, הרפורמה החדשה בפשיטת רגל, צו כינוס ופשיטת רגל, רשימת חברות בפשיטת רגל, בקשה לפשיטת רגל, תוכנית פירעון בפשיטת רגל, מי זכאי לפשיטת רגל